Karniyarik

Boodschappen

Voor de aubergines en gehakt:

  • 4 aubergines
  • 1 ui
  • bosje peterselie
  • 1 tomaat
  • 1 groene peper
  • halve rode peper
  • 200 gram kalfsgehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • Olie om te frituren

Voor de saus:

  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Half theeglas water

Benodigdheden

Frituurpan, koekepan, pan, ovenschaal

Bereiding

De aubergines en gehakt:

Was de aubergines. Snij van beide kanten een stukje van de aubergine af. Tussen de stukjes die geschild zijn, maak je in de lengte een snee met een mes. De snee moet tot de helft van de aubergine diep zijn. Herhaal dit bij alle aubergines. Frituur de aubergines voor ongeveer 5 minuten totdat ze zacht zijn van binnen. Leg ze dan in een schaal. Maak een grotere opening bij de snee door er met een lepel een paar keer doorheen te gaan. Dit doe je zodat het gehakt er zometeen in kan.

Neem een koekenpan en voeg hier het gehakt aan toe en laat het gaar worden. Snijd de ui, groene peper en rode peper in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de koekenpan. Dit laat je allemaal goed bakken. Voeg nog de tomantenpuree toe. Roer goed door. Snijd de tomaat en peterselie in kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan de koekenpan. Strooi de rode peper en zwarte peper in de koekenpan. Roer het hele mengsel nu goed door.

De saus:

Neem weer een (koeken)pan. Voeg hier de tomatenpuree en water aan toe. Laat het water een beetje koken en zorg ervoor dat de tomatenpuree is opgelost in het water.

De Karniyarik:

Leg het gehaktmengsel in de opening van de aubergines. Op de aubergines kun je nu bijvoorbeeld nog een halve groene peper of plakjes tomaat leggen. Giet de saus in de schaal waar de aubergines in liggen (dus niet op de aubergines zelf). Leg de aubergines in de voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 20 minuten. Serveer met rijst.

Turkse gevulde aubergine van Sibel Kinik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *