Bombastoofpot

Benodigdheden

Braadpan, snijmes, alluminiumfolie, houten lepel

Boodschappen

  • 600-800 gram rundersftoofvlees
  • Peper, zout
  • 70 gram boter
  • 5 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 flesje Oosterhouts Bombast Beurs bier
  • ½ liter runderbouillon 
  • 2 flinke plakken (Schrieks-)peperkoek, in blokjes gesneden
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels geraspte Oosterhoutse Kaneelstok

Bereiding

  • Snij de grote uien in dunne ringen en snij het rundvlees in blokjes (1 à 2 cm)
  • Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het rondom bruin
  • Schep het vlees uit de pan en houd het warm onder folie
  • Bak in het braadvocht de uienringen en de knoflook een beetje aan (8 tot 10 min.)
  • Leg het vlees terug in de pan, bestrooi het de bloem en schep alles even goed om
  • Schenk het flesje Bombastbier erbij en vul de pan af met de warme runderbouillon totdat alles onderstaat
  • Voeg de gesneden peperkoek, de kruidnagels, laurierblaadjes en azijn toe
  • Laat de Bombast-hacheestoofpot met de deksel op de pan (op zacht vuur) ongeveer 2 ½ uur stoven (af en toe even omscheppen)
  • Vlak voor het opdienen kunnen de eetlepels geraspte Oosterhoutse kaneelstok toegevoegd worden.

Eet smakelijk

… met alle gevolgen van dien!

Dit recept met het predikaat Bombast is ontwikkeld door Richard van Rosendaal,
Oosterhoutse Kookclub De Gebraden Leeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *